Αναζητώντας μιαν άλλη Γη στο Σύμπαν

Το νέο βιβλίο του μέλους του ΔΣ της Εταιρείας μας, Καθηγητή Παρατηρησιακής Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Νιάρχου για τoύς Εξωπλανήτες και την Εξωγήινη Ζωή

Υπάρχει άραγε ένας άλλος πλανήτης σαν την Γη με ευφυή ζωή κάπου αλλού στο Σύμπαν;. Την απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει ένα νέο εξαιρετικό βιβλίο του Ομότιμου Καθηγητή Παρατηρησιακής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Γ. Νιάρχου, ενός κατ’ εξοχήν ειδικού στην έρευνα των εξωπλανητών, από τις εκδόσεις “ΔΙΑΥΛΟΣ”. 
https://www.diavlos-books.gr/
Ο τίτλος του βιβλίου είναι:
«Αναζητώντας μιαν άλλη Γη στο Σύμπαν. Εξωπλανήτες και εξωγήινη ζωή»

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη, που αγαπάει την εξερεύνηση του αγνώστου και τον έχουν απασχολήσει κάποια από τα προαιώνια ερωτήματα για το Σύμπαν και την εξωγήινη ζωή.
Περισσότερα: https://www.diavlos-books.gr/product/1099/anazitontas-mian-alli-gi-sto-sympan-eksoplanites-kai-eksogiini-zoi-

Λίγα λόγια από το εξώφυλλο του βιβλίου:

Το ερώτημα για την ύπαρξη και άλλων κόσμων στο Σύμπαν οι οποίοι φιλοξενούν ζωή, και ειδικότερα ευφυή ζωή, έχει απασχολήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους σοφούς της Ιστορίας.
Η «συζήτηση» για την ύπαρξη άλλων κόσμων άρχισε από τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους (6ος αιώνας π.Χ.) και συνεχίζεται με διάφορες μορφές μέχρι σήμερα.
Το θέμα άρχισε να απασχολεί σοβαρά την επιστημονική κοινότητα μετά το 1990, όταν τα πρώτα παρατηρησιακά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την ύπαρξη άλλων πλανητικών συστημάτων στο Σύμπαν. Η συστηματική επιστημονική έρευνα όμως άρχισε το 1995 και συνεχίζεται σήμερα με συνεχώς βελτιούμενες μεθόδους ανίχνευσης, αλλά και με θεωρητικές μελέτες του θέματος. Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, οι σημερινές γενιές έχουν μια ρεαλιστική ευκαιρία να μάθουν αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια συμβολή στην παρουσίαση του προβλήματος της εξωγήινης ζωής και της ερευνητικής προσπάθειας που γίνεται για να ανακαλυφθεί μια άλλη Γη στο Σύμπαν. Η σχετική έρευνα αποσκοπεί στην ανακάλυψη εξωηλιακών πλανητών με συνθήκες κατάλληλες για να αναπτυχθεί ευφυής ζωή.
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2018, είχαν ανακαλυφθεί περισσότεροι από 3.800 εξωηλιακοί πλανήτες, από τους οποίους πενήντα πέντε είναι εν δυνάμει κατοικήσιμοι.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, που αγαπάει την εξερεύνηση του αγνώστου και τον έχουν απασχολήσει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό κάποια από τα προαιώνια ερωτήματα για το Σύμπαν και την εξωγήινη ζωή.

EXOFYLLO

Κατηγορίες